Vízitúra? 

Mit vigyünk magunkkal vízitúrára?

Mit vigyünk magunkkal vízitúrára?

Mit vigyünk magunkkal egy kenutúrára? Gyakran visszatérő kérdésre próbáljuk meg összefoglalni

A vízitúrázás egy fantasztikus módja az aktív pihenésnek! Garantáltan maradandó élményeket szerzel, mindezt úgy, hogy az egészségedért is teszel -> friss levegő + mozgás + jókedv! De, ha már eljutottál ehhez a bejegyzéshez, a fentiekkel valószínűleg tisztában vagy, talán már a kenutúrád is le vanfoglalva?!

Ha, így van, akkor adunk néhány jól bevált tippet arra, hogy mit hozz magaddal a kenuba:

– Víz: Fontos, hogy mindenkinek legyen elegendő ivóvize az utazás során. Minden utasnak érdemes hoznia legalább 1,5 liter vizet. Meleg időben bizony az 1 l kevésnek szokott bizonyulni egy 4-5 órás távra.

 

 

– Étel: Kenutúra közben fontos a megfelelő kalória pótlás. Válassz olyan nassolnivalókat, amelyek hosszú ideig elállnak energiával, mint például diófélék, aszalt gyümölcsök, energia szeletek… Bár pihenni is meg szoktunk állni, tehát érdemes egy kis szendviccsel is készülni.

– Napszemüveg: Az erős napsütés elleni védelem érdekében mindenképpen vidd magaddal a napszemüvegedet. A víz csillogása ellen is jól jön a szemvédelem.

– Naptej: Ugyancsak fontos, hogy megvédjük a bőrünket is a nap káros sugaraitól. Vidd magaddal a megfelelő faktorszámú naptejet.- Megfelelő ruházat: alulra fürdő ruházat. Nagyon erős napsütés esetén a naptej kevés lehet, érdemes felvenni, egy fehér / világos színű, hosszú ujjú, de vékony anyagú, lenge pamut felsőt. Lábbelinek érdemes vízicipőt választani, ennek hiányában pedig papucsot.

– Kalap/sapka: A fejünk védelme érdekében érdemes vinni kalapot vagy sapkát. Érdemes fehér színűt választani, illetve olyan darabot, amit nem sajnálunk evezés közben pár alkalommal bevizezni, ezzel is hűtve magunkat.

– Váltóruházat: egy esetleges vízbe borulás alkalmával jól jöhet, ezt az általunk biztosított vízhatlan tárolóban tudjátok elhelyezni.

– Törölköző: általában van alkalom a fürdőzésre is, illetve szintén jó lehet borulás esetére, ha a vízhatlan tárolónkban van.

– Szúnyogriasztó: Ha a kenutúra tervezett útvonala olyan területen halad át, ahol sok szúnyog van, akkor érdemes szúnyogriasztót is magunkkal vinni.

– Kéztörlők: Kenutúra közben könnyen koszosak és nedvesek lehetnek a kezeink, ezért érdemes vinni nedves törlőkendőket vagy kéztörlőket.- Ülőpárna: több órás ülés után jó az extra kényelem.

– Vízhatlan telefontok: ez tőlünk is bérelhető, de érdemes előre jelezni az igényt. Ugyan mi is készítünk vízitúra közben képeket, hogy sose kopjanak meg az emlékek, de ha Te is elő akarod kapni a telefonodat evezés közben, érdemes a védelméről is gondolkodnod.

Mi az, amit mi biztosítunk szervezett túráinkra, természetesen a kenun túl? ????

– evező, mentőmellény, vízhatlan tároló(Egyéni vízitúrázóinknak a kenubérlet az evezőt is magában foglalja, de a mentőmellény és a vízhatlan tároló külön kölcsönözhető.)Tehát a fenti felszereléseket mindenképpen hasznos magunkkal vinni, hogy a kenutúra élménye zavartalan és biztonságos legyen. Jó utat kívánunk a vízitúrátokhoz, legyen csodás az evezés és maradandók a jó emlékek! ????