Délutáni Túr vízitúra

Kalandra vágyó kezdőknek.

Félősöknek, nagycsaládosoknak, kisgyermekeseknek,
bemelegítésnek egy hosszabb vízitúra előtt, mindenkinek tökéletes! Túravezetős evezés.

5 fkm

Távolság

6900 Ft

Részvételi díj

2 óra

Evezés időtartama

Nagyhódos - Garbolc - Nagyhódos

Útvonal

Időpontok:

Július

2024.07.03. (Sze)
2024.07.10. (Sze)
2024.07.31. (Sze)

Augusztus

2024.08.07. (Sze)
2024.08.14. (Sze)

Nagy csoportos Túr túrát terveztek?

20 fő fölött, májustól szeptemberig bármilyen általatok választott időpontban megszervezzük a Túr vízitúrát!

Menetrend

Nap

Gyülekező:

Találkozási pont:

Program:

Vízreszállás:

Partraszállás:

16:30-tól

Nagyhódos, Túr-Túra Kemping

Mellény, evező és vízhatlan tároló osztás, rövid elméleti és gyakorlati oktatás.

17:00 Nagyhódoson

19:00 Visszaérkezünk Nagyhódosra

Rövid ismertető

Ki jöhet? Bárki!

Egy 2 órás vízitúrára invitálunk Titeket, egy kis kirándulással egybekötve. Megnézzük kicsiny országunk legkeletibb pontját, na meg jó idő esetén egy kis hűsítő fürdőzés is lesz. A vízminőség Magyarország legjobbjai közé emeli a folyócskát, így nyugodtan lehűtheted majd magad a Nagyhódoson,  a Túr folyó legjobb strandján.  Szóval lesz egy tökéletes kis nyári kiruccanásunk, mindezt úgy, hogy szabadnapot sem kell kivenni a munkahelyen!

Miért szuper ez a szakasz? Sokan nem bíznak magukban, hogy megvan-e a megfelelő fizikumuk egy 4-5 órás táv leevezéséhez. Vagy mert még sosem eveztek és először kipróbálnák magukat egy könnyedebb „terepen”. Esetleg kicsi gyerekkel vagytok és nem biztos, hogy kibírná az egy helyben ücsörgést hosszabb ideig?

Ha, valamelyiknél magadra ismertél, jó hírünk van, ez itt a TE TÚRÁD!!

A Túron biztonságosan sajátíthatod el a vízitúrázás alapjait .  Mindezek mellett a Túr ezen szakasza is megadja az oly sokszor emlegetett „vadregényes hangulatot”! Garantáljuk, hogy ez a szakasz is gyönyörű!

 

vízitúra túr nagyhódos-sonkád vizitura vizitúra kenu túrtúra turtura

Az Ősi-Túron fogunk evezni, amely egy szabályozott folyószakasz. Még mielőtt a „szabályozott” jelzőt olvasva valami mesterséges, monoton és unalmas képre asszociálnál, megkérlek, hogy NE tedd! A táj festőien szép és változatos! Ezt a túránkat kifejezetten kezdőknek ajánljuk. Úgy állítottuk össze a szakaszt Számotokra, hogy a teljesen kezdő, víziszonyos, úszni nem tudó de a természetre vágyó leendő vízitúrázók is teljesíteni tudják.  

Mit hozz magaddal?

Elsősorban bőséges mennyiségű ivóvizet, szendvicseket és naptejet, valamint egy ülőpárnát. Ezen felül váltó száraz ruházat is jól jöhet, egy esetleges borulás alkalmával. A ruházatot az általunk biztosított vízhatlan tárolókban lehet majd elhelyezni.
Ha részletesebben olvasnál a javasolt felszerelésről és tuti mindenre fel akarsz készülni, olvasd el blogbejegyzésünket.

További, gyakran felmerülő kérdések között itt böngészhetsz.

Vízitúra emlékeztető

Még nem döntötted el, hogy velünk tartasz-e, de nem akarod elfelejteni ezt az eseményt? Kövesd FB oldalunkat, vagy lépj át túranaptárunka és mentsd el a Google naptáradba a Neked szimpatikus vízitúránkat!

Egyéb szolgáltatások

Szállás lehetőség

Úgy gondolod, hogy nem csak munka után érkeznél, vagy maradnál vízitúra után is? Így összekötve az evezést egy kis kikapcsolódással, családi kiruccanással, ez esetben jó hírünk van, mert nálunk szállást is tudsz foglalni. 
Kalandosra véve a figurát: sátorozhatsz!
Egy kényelmesebb éjszakához pedig faházaink, vagy vendégházaink állnak szolgálatotokra!
A vízitúra foglalás során ezeket be tudod jelölni, nem kell több űrlap kitöltésével bajlódnod.

Étkezési lehetőség

Az elégetett energiát gyorsan vissza tudod majd tölteni, ugyanis ha akarod, a túra után meleg kétfogásos vacsorával várunk majd.

Szintén a kempingben lehetőség van kávé, hideg üdítő, jégkrém és rágcsálnivaló vásárlására. A vízitúra előtt, vagy után is jól jöhet egy kis felfrissülés.

Kerékpár bérlés

Egy környékbeli mini felfedező túrát is tudsz csapni biciklivel. Nézd meg a maga nemes egyszerűségével is látványos szalmabálákat, melyek végestelen végig sorakoznak a töltésoldalon.

Kemping napijegy

Nyugodtan érkezhetsz hamarabb a gyülekező időponttól, ha kedved tartja, mert a vízitúra részvételi díj magában foglalja lazításként, kempingünk zöldterületének és eszközeinek használatát (ping-pong, biliárd,csocsó, röpi, football, stb…)

Tartsatok nálunk egy szuper családi / baráti napot!

Vízitúra jelentkezés