Egynapos Túr vízitúra

Egy nap is lehet feledhetetlen élmény.

A vízitúrát túravezető kíséri végig, akár teljesen kezdők is jelentkezhetnek.

14 fkm

Távolság

7700 Ft

Részvételi díj

4 óra

Időtartam

Nagyhódos - Sonkád

Útvonal

Időpontok:

Május

2024.05.18. (Szo)

utlsó helyek

Június

2024.06.01. (Szo)
2024.06.22. (Szo)

Július

2024.07.12. (Pén)
2024.07.21. (Vas)
2024.07.27. (Szo)

Augusztus

2024.08.09. (Pén)
2024.08.17. (Szo)
2024.08.24. (Szo)

Szeptember

2024.09.07. (Szo)

Nagy csoportos Túr-túrát terveztek?

20 fő fölött, májustól szeptemberig bármelyik általatok választott időpontban megszervezzük a Túr vízitúrát.

Vízitúra menetrend

Nap

Érkezés:

14:00-tól, ha foglalsz előző napi szállást.

Nap

Gyülekező:

Találkozási pont:

Program:

Vízreszállás:

Partraszállás:

Visszautazás:

9:45-től

Nagyhódos, Túr-Túra Kemping

Mellény, evező és vízhatlan tároló osztás, rövid elméleti és gyakorlati oktatás.

10:30 Nagyhódoson

15:00 körül, a sonkádi Kisbukónál.

Az eszközök partratétele után.

Az Ősi-Túron fogunk evezni, amely egy szabályozott folyószakasz. Még mielőtt a „szabályozott” jelzőt olvasva valami mesterséges, monoton és unalmas képre asszociálnál, megkérlek, hogy NE tedd! A szabályozás során bizonyos ágakat levágtak a Túr folyóról, amelyek a mai napig megtalálhatók a Túr Sonkádig tartó szakaszán. Így, ez az ősi meder semmiképp nem nevezhető monotonnak és mesterségesnek. Itt evezve egy vízitúra alkalmával teljesen más, mégis gyönyörű arcát láthatod a Túrnak. Kevésbé kanyargós, mint az öreg-túri szakaszok, mégis természeti értékei magával ragadók. Nem hiányoznak a fejünk fölött átívelő fák, a szitakötők tánca, békésen úszkáló vadkacsák, vagy a gazdag növényzet. Ha szerencsénk van még parton szaladgáló őzikékkel is találkozhatunk. Biztosítunk, hogy a Nagyhódos-Sonkád Túr szakasz is gyönyörű, egy egynapos Túr vízitúra pedig bárkinek remek alkalom, hogy erről testközelből is megbizonyosodjon. Természetközeli aktív pihenés, mi más kellhet még testünk, lelkünk feltöltéséhez? 

Rövid ismertető

Kezdő vízitúrázók számára is tökéletes választás a sekély vizű, keskeny medrű Túr folyó. Lassú sodrásának köszönhetően, a vízitúrázás alapjait biztonságosan sajátíthatod el. Csak kalandvágyra és egy nagy adag kitartásra van szükség (mivel több órát fogunk a kenuban tölteni), de cserébe gyönyörű tájakat ismerhetsz meg és maradandó élményekkel távozhatsz!

A vízminőség Magyarország legjobbjai közé emeli a folyócskát, így nyugodtan lehűtheted majd magad a sonkádi Kisbukó vizénél, vagy visszaérkezés után a nagyhódosi szabadstrandon is.

Más túrával össze sem hasonlítható, érintetlen környezetben, gazdag élővilág mellett élvezheted a nyugtató madárcsicsergést. Egy dunai túrán kis idő elteltével a táj egyhangúvá válhat, a Túr folyón ettől nem kell tartani, minden kanyar után egy újabb élmény vár minket.

vízitúra túr nagyhódos-sonkád vizitura vizitúra kenu túrtúra turtura

Mit hozz magaddal?

Elsősorban bőséges mennyiségű ivóvizet, szendvicseket és naptejet, valamint egy ülőpárnát. Ezen felül váltó száraz ruházat is jól jöhet, egy esetleges borulás alkalmával. A ruházatot az általunk biztosított vízhatlan tárolókban lehet majd elhelyezni.
Ha részletesebben olvasnál a javasolt felszerelésről, mert tuti mindenre fel akarsz készülni, hogy ne érjen semmi váratlanul a vízitúrán, akkor olvasd el blogbejegyzésünket.

További, gyakran felmerülő kérdések között itt böngészhetsz.

Vízitúra emlékeztető

Még nem döntötted el, hogy velünk tartasz-e, de nem akarod elfelejteni ezt az eseményt? Csatlakozz FB eseményünkhöz, vagy lépj át túranaptárunka, ahonnan saját Google naptáradba is el tudod menteni a Neked szimpatikus vízitúra időpontjainkat!

Egyéb szolgáltatások

Szállás lehetőség

Messzebbről érkeznél és kipihenten szeretnél ehhez az 1 napos Túr vízitúrához csatlakozni? Ez esetben jó hírünk van, mert nálunk szállást is tudsz foglalni.
Kalandosra véve a figurát: sátorozhatsz!
Egy kényelmesebb éjszakához pedig faházaink, vagy vendégházaink állnak szolgálatotokra!
A vízitúra foglalás során ezeket be tudod jelölni, nem kell több űrlap kitöltésével bajlódnod.

Étkezési lehetőség

Az elégetett energiát gyorsan vissza tudod majd tölteni, ugyanis ha akarod, a kenuzás után meleg kétfogásos étkezéssel várunk majd.

Szintén a kempingben lehetőség van kávé, hideg üdítő, jégkrém és rágcsálnivaló vásárlására. A vízitúra előtt, vagy után is jól jöhet egy kis felfrissülés.

Kerékpár bérlés

Igény és energia esetén a vissza útra kerékpárt is lehet bérelni. Vagy csak szimplán visszaérkezés után egy környékbeli felfedező túrát is tudsz csapni biciklivel. Nézd meg a hármas-határt, Országunk legkeletibb pontját, vagy a maga nemes egyszerűségével is látványos szalmabálákat, melyek végestelen végig sorakoznak a töltésoldalon.

Kemping napijegy

Túránk magában foglalja evezés utáni lazításként, kempingünk zöldterületének és eszközeinek használatát (ping-pong, biliárd,csocsó, röpi, football, stb…)

Tartsatok nálunk egy szuper családi / baráti napot!

Vízitúra jelentkezés