Egynapos Tisza vízitúra

Egy nap is lehet feledhetetlen élmény.

A túrát túravezető kíséri végig, kezdők is jelentkezhetnek.

24 fkm

Távolság

7700 Ft

Részvételi díj

5 óra

Időtartam

Tiszabecs - Szatmárcseke

Útvonal

Időpontok:

Május

Június

Július

2024.07.26. (P)

Augusztus

2024.08.19. (H)

Szeptember

Nagy csoportos Tisza túrát terveztek?

20 fő fölött, májustól szeptemberig bármilyen általatok választott időpontban megszervezzük a Tisza túrát!

Rövid ismertető

A magyarországi Tisza-túrák kiinduló szakaszának meghódítására invitálunk. Ez a legendás táv egy lelkes vízitúrázó repertoárjából nem maradhat ki! Kanyarokkal sűrűn tűzdelt szakaszról van szó, így az evezési technikáját a kormányos a túra végére tökélyre fejlesztheti.

A táj végig gyönyörű, az utunkat kísérő kavicspartok strandoláshoz alkalmasak.

Azon izgulsz, hogy végig fogod-e tudni evezni ezt 24 km hosszú távot? Ne tedd! Átlagos erőnléttel semmi gond nem lesz. A folyási sebesség ezen az ágon még gyorsnak mondató, így nem feltétlenül fogsz belefáradni a lapátolásba 5 órás távunk végére sem. A vízitúra közben egyébként is lesz 2 pihenőhely, ahol lazíthatunk.

A vízitúra végeztével érdemes egy kis időt szánni a környék megismerésére, igazán sok turista látványosságot találhattok erre. Ugyan vízitúra közben is elhaladunk Tiszakóródnál a Túr Bukó Gátnál, vagy más néven Nagybukónál, de evezés után megéri még visszatérni ide. Környékbeli látványosságok még: Tiszabecsen (Móricz Zsigmond szülőfalujában) a Móricz emlékház, szintén itt a fa haranglábas templom, Szatmárcsekén a csónakfejfás temető és Kölcsey emlékszobra, Nagyaron a Luby kastély…De a környéken kiváló minőségű, híres szatmári szilva pálinkát és szilvalekvárt is érdemes beszerezni.

vízitúra túr nagyhódos-sonkád vizitura vizitúra kenu túrtúra turtura

Menetrend

Nap

Érkezés:

14:00-tól, Nagyhódoson a Túr-Túra kempingben,
ha foglalsz nálunk előző napi szállást.

Nap

Gyülekező:

Találkozási pont:

Program:

Vízreszállás:

Partraszállás:

9:45-től

Tiszabecs

Mellény, evező és vízhatlan tároló osztás, rövid elméleti és gyakorlati oktatás.

10:30, Tiszabecs

15:30 körül, Szatmárcseke

Akit valaha már megmozgatott egy vízitúra gondolata, annak biztosan ismerősen fog csengeni a „Tisza túra” szókapcsolat. Már-már legendásnak titulálható, egy elszánt kenus repertoárjából ki nem maradható táv. A folyási sebesség ezen az ágon igen gyors, így a hosszú 24 fkm táv ellenére nem sokkal több az evezési ideje, mint egy Túr túrának.

Mit hozz magaddal?

Elsősorban bőséges mennyiségű ivóvizet, szendvicseket és naptejet, valamint egy ülőpárnát. Ezen felül váltó száraz ruházat is jól jöhet, egy esetleges borulás alkalmával. A ruházatot az általunk biztosított vízhatlan tárolókban lehet majd elhelyezni.
Ha részletesebben olvasnál a javasolt felszerelésről és tuti mindenre fel akarsz készülni, olvasd el blogbejegyzésünket.

További, gyakran felmerülő kérdések között itt böngészhetsz.

Vízitúra emlékeztető

Még nem döntötted el, hogy velünk tartasz-e, de nem akarod elfelejteni ezt az eseményt? Kövesd FB oldalunkat, vagy lépj át túranaptárunka és mentsd el a Google naptáradba a Neked szimpatikus vízitúráinkat!

Egyéb szolgáltatások

Szállás lehetőség

Messzebbről érkeznél és a vízitúra napján nagy könnyebbség lenne, ha már csak pár km-et kellene vezetned? Ez esetben jó hírünk van, mert nagyhódosi bázisunkon szállást is tudsz foglalni.
Kalandosra véve a figurát: sátorozhatsz!
Egy kényelmesebb éjszakához pedig faházaink, vagy vendégházaink állnak szolgálatotokra!
A vízitúra foglalás során ezeket be tudod jelölni, nem kell több űrlap kitöltésével bajlódnod.

Vízitúra jelentkezés